Öğr. Gör. Dr. Yakup Türkdil “Türkiye’de ve Dünyada Türkçenin Öğretimi: Uygulamalar, Gelişmeler, Öneriler Çalıştayı”na Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Yakup Türkdil, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından; Türk Dil Kurumu, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı paydaşlığında 26-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen “Türkiye’de ve Dünyada Türkçenin Öğretimi: Uygulamalar, Gelişmeler, Öneriler Çalıştayı”na katıldı.

Türkçenin ana dili olarak öğretimi, yabancı dil olarak öğretimi, iki dillilere öğretimi ve Türk soylulara öğretimi konularının ele alındığı çalıştayda; çeşitli üniversitelerden akademisyenler, uygulayıcılar ve ilgili kurum temsilcileri yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/03/2022 - 11:09